"Tijd voor een frisse start? Kom langs en word lid!"
Heb je vragen? Dan kan je ons altijd bellen op 0299 652 772
IMG_3981

Algemeen

Algemeen

 

“Bewegen is een levensnoodzaak” Dat zijn de woorden van Cees Marré, de pater familias van Sportcentrum Monnickendam. Als zesvoudig Europees en tweevoudig wereldkampioen veteranentennis, sportleraar en deelnemer aan de Olympische Winterspelen van 1941 is hij een autoriteit op het gebied van sport en beweging. “De hedendaagse jeugd beweegt te weinig en dat heeft zijn weerslag op hun algehele welbevinden. Welvaartsziekten als obesitas beginnen bij een gebrek aan lichamelijke beweging.” Door regelmatig te sporten en gezond te leven verbeter je niet alleen je algehele welbevinden. Het zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt en dat je beter bestand bent tegen stress. Met alleen lid worden van een sportschool ben je er niet. Sterker nog, dat is pas het begin. Wij zijn er voor je om je te helpen naar een beter en gezonder leven. Neem die stap en word nu lid.

Jeroen Marré, medewerker en raadgever, acht de invoering van een website noodzakelijk. De vermelding van ondermeer de beschikbare toestellen wordt als onvoldoende gezien. Een sportschool moet een achtergrond, een visie hebben.

Welnu, op 70-jarige leeftijd kocht Marré senior een oude body building school, waarmee hij begon. Al vroeger begonnen met hard werken, veel sportstudie, onderwijs en gymnastiek was de basis al aanwezig. Op 85-jarige leeftijd bereikte hij de eerste plaats in de oudste tennis wereldgroep. Deze unieke onderscheiding toonde aan dat men zo lang mogelijk actief dient te blijven.

Een contact met bewegingsdeskundigen bracht hem verder, evenals de zienswijze vanuit de neuro-psychologie: Een mens in de hedendaagse maatschappij moet elke dag de gelegenheid nemen om even intensief te bewegen en begrijpen dat dit ten voordele van de hersenen is. En blijvende intellectuele belangstelling zal het ook goed doen. De sportschool ’s winters alle dagen geopend, is zeker een goede start.

Marieke Marré, onze aerobics specialiste toonde zich al snel geschikt als bedrijfsleidster. Met haar partner Patrik vernieuwde zij de sportschool. En moeder Marianne is altijd overal aanwezig.

Als laatste de belangrijke rol van beweging voor kinderen. Zeker in het basisonderwijs hebben kinderen elke dag beweging nodig. Daar waar dit verwezenlijkt word, zal veel minder pestgedrag aanwezig zijn.

De dagelijkse leiding van het sportcentrum is in handen van Marieke Marré.
Haar liefde voor dans bracht haar naar Barrie Stevens waar zij één jaar trainde en zo is zij in aanraking gekomen met aerobics. Om van haar passie haar beroep te kunnen maken heeft zij vele opleidingen en trainingen voltooid. Hieronder een opsomming:

  • International school of aerobics ISAT
  • Step Docent A
  • Step choreografie B
  • Dynabands
  • Free weight trainer.
  • Fitness trainer A EFAA
  • Personal trainer EFAA
  • TRX trainer.
Met alleen het halen van een diploma ben je er niet en daarom bezoekt Marieke regelmatig conventies om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen.